info@malaupa.cz +420 499 891 112 Webkamery Pro občany EnglishGermanPolski MENU

1. listopadu 2022 se spustí nový systém pro přihlašování hostů a vydávání regionální Karty hosta. Stávající způsob přihlašovaní hostů k místnímu poplatku z pobytu nahradíme v zahraničních destinacích vyzkoušeným řešením (software Deskline od společnosti Feratel). Karta hosta by měla být funkční již na zimní sezónu. Předpokládám, že se Karta hosta rozjede naplno až na příští léto.

Kartu hosta bude moci vydávat pouze ten ubytovatel, který se zapojí do systému a do elektronické evidence. Od toho okamžiku povede knihu hostů pouze elektronicky. Je samozřejmě možné, že ubytovatel nebude mít zájem se do systému zapojit a vést knihu hostů „postaru“. Zkušenosti z okolních obcí ukazují, že hosté Kartu hosta vyžadují a tak budou ti, co se do systému nezapojí, znevýhodněni. Rozhodnutí si ale musí udělat každý sám. K nabídce Karty hosta bude vydána tiskovina, její digitální podobu pak naleznete na webových stránkách Krajiny pod Sněžkou. Podívejte se na ukázku letáku ke Kartě hosta (v letní verzi) ZDE.

V příloze posílám pozvánku na školení s krátkým představením Karty hosta. Školení se uskuteční ve středu 12.10., 11-12 hod v Galerii Celnice. Na školení vám v krátkosti představíme Kartu hosta, naučíme jak vyplňovat přihlašovací lístky, jak vydávat Kartu hosta, jak pracovat s exporty pro Cizineckou policii a Český statistický úřad krokem za krokem atd. Systém umí komunikovat s běžnými hotelovými rezervačními systémy jako např. Previo, čili kdo již v něčem podobném pracuje, propojení nebude složité.

Na školení se prosím přihlaste pod tímto odkazem, prosíme o včasné přihlášení, usnadníte tak přípravu podkladů právě pro vaše ubytovací zařízení.

Účast na školení vám vřele doporučuji. Pokud by vám však jiné pracovní povinnosti v účasti zabránily, kontaktujte prosím paní Renátu Portlovou z destinační společnosti Krajina pod Sněžkou. Renáta vám nejen zašle přihlašovací údaje do systému Deskline, ale pokusí se zajistit i nezbytné individuální zaškolení, případně školení v jiné obci.

Renáta Portlová, karta.hosta@krajinapodsnezkou.cz, tel. +420 777 334 043

Karta hosta pozvanka na skoleni