info@malaupa.cz +420 499 891 112 Webkamery Pro občany EnglishGermanPolski MENU

Rádi bychom vás pozvali na výstavu „Drahý příteli/ Drogi przyjacielu“, která se věnuje setkávání československých a polských disidentů v Jeseníkách a Krkonoších během normalizace. Výstava bude otevřena od soboty 26. srpna 9:00 hod do konce října. Výstavu můžete shlédnou v Galerii Celnice v Malé Úpě. Výstavní panely připomínají epizody ze společných schůzek československých a polských disidentů v době normalizace.

Na výstavu bude zvát a souvislosti připomínat sobotní happening na parkovišti u Infocentra (sobota 26.8.).

Souběžně s výstavou „Drahý příteli/ Drogi przyjacielu“ vytvořili autoři  z organizace Post Bellum také dvě nové trasy mobilní aplikace Místa Paměti národa (více na http://www.mistapametinaroda.cz). Na výstavě a v nových trasách se dozvíte, jak a kde se členové disentu na hranicích v Jeseníkách a Krkonoších scházeli, kdo mezi nimi byl, koho to celé napadlo, i to, jak jim některá setkání překazila tajná policie.

Kromě výstavy a tras on-line aplikace vycházejí také dvě nové tištěné brožurky. V kapesních průvodcích je popsán celý fenomén spolupráce českého a polského disentu, i jednotlivé vzpomínky na místa na horských trasách.